Tango Ystad 2020 – nu mer än någonsin möjligheternas år!

Tango Ystad samarbetar med studieförbundet vuxenskolan.

EN VÅR MED MÖJLIGHETERNAS TANGODANS PÅ HOTELL CONTINENTAL DU SUD!

Medlemsavgift (avvakta att betala!) kr per år till bankgiro 869-7369 Tango Ystad obligatorisk för de som går längre kurser hos Tango Ystad och tacksamt från er alla andra som vill stödja oss i vår gemensamma fina tangoverksamhet. Tack! Hälsning från styrelsen…

-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

MILONGA DE OPORTUNIDAD CON ORQUESTA TANGARTE!

ÅRSMÖTESMILONGA PÅ HOTELL CONTINENTAL LÖRDAG 7 MARS!

Kallelse till VIKTIGT årsmöte om du var medlem 2019, annars kom och ha trevligt med oss efter årsmötet – välkommen! 

OBS! Vänta med att betala medlemsavgift år 2020 tills efter årsmötet!

Välkomna alla till en helkväll på Hotell Continental i Ystad med orkestern Orquesta Tangarte, mat om man vill, koncert, tangouppvisning samt dans till både levande orkester samt till DJ.

  • Kl 17.30 årsmöte för medlemmar 2019, utlottning till närvarande av bla tröjor med Tango Ystad emblem mm!
  • Kl 18.30 Middag med huvudrätt och efterrätt med kaffe.
  • Kl 20.00 Koncert med Orquesta Tangarte följt av dans till levande musik.
  • Kl 21.00 Tangouppvisning med AMATANGO.
  • Kl 24.00 rundas kvällen av med sista danserna via DJ- musik.

Vissa vill  bara komma till koncert och dans utan mat och betalar då 150 kr kontant eller till bankgiro 869-7369 Tango Ystad eller swish 0730-437793. Kom kl 19.30 i god tid för betalning i kassan för respekt för koncerten och de som lyssnar! Anmäl ditt deltagande utan mat även till mail info@tangoystad.se! (Anmälan till dans med mat se nedan!)

MENY

Torskrygg-vårprimörer-brynt smör-pepparrot-potatispuré

eller

Rödvinsbakat högrev-vårprimörer-vinägersky-potatispuré

efterrätt

Chokladbrulée-hallonsorbet-rårörda hallon-chokladdrömmar

DRYCK – köper var och en i baren före maten!

Anmälan med mat omgående eller senast söndag 1 mars via mail till info@tangoystad.se eller om detta ej möjligt till tel 0730-437793. Ange val av huvudrätt och ev allergi.

Kostnad med mat 400 kr för icke medlem år 2019 (medlem år 2019 betalar 350 kr)! Bankgiro 869-7369 eller swish 0730-437793.

Nuvarande styrelse meddelar härmed sina medlemmar sin avgång och välkomnar varmt ny entusiasm hos en ny styrelse.

Nuvarande styrelse öppnar upp för exempel på nya vägar att gå vidare med Tango Ystad:

  1. Tango Ystad fortsätter med en helt nyvald styrelse inklusive ny ordföranden i oförändrad verksamhet. Anmäl ditt intresse omgående till 0730-437793.
  2. Tango Ystad övergår i en ”vänförening” till AMATANGO och slipper således utbildningsbiten men fortsätter med tex sociala danser och uppmuntran till Amatango på alla sätt och vis…
  3. Tango Ystad läggs ned.

Viktigt med allas medverkan i årsmötet – viktigt för vår förening framöver! OBS kom ihåg fina vinster utlottas om du är närvarande på mötet fullt ut!

FRÅGOR 0730-437793

 -:-:-.-:-.-:-.-:-:-:-

DETTA HAR HÄNT  SEDAN 2018!

10 mars år 2018 höll vi årsmötesmilonga ALEGRIA på Hotell Coninental du Sud – Orquesta Tangarte opå plats och Amatango med uppvisning. 20 mars avslutades 5 tisdagar med kurs. 31 mars åkte vi några till Malmö Live för att fira och dansa med föreningen Camarin som hade jubileum.  14 april tangofest i Glemmingebro. Kurs från 10 april fem tisdagar. Workshop lördagen den 21 april med Per Berseus och Tava Siehe. Workshop 9 juni med Gunner Svendsen på Lancasterskolan x2 med lunch tillsammans. Tisd 4 sept prova på tango med styrelsen på Lancasterskolan- välbesökt av trevliga nyfikna nya tangodansare. Grundkurs samt medelnivåkurs genomfördes härefter med Amatango som lärare (Anne och Joel Brage) fem tisdagar från 11 september.  I denna kurs erbjöds fristående en dag med milonga och en med tangovals för de som ville hoppa in.  Lördagen den 13 okt åkte vi ett gäng till Malmö för att fira och dansa med Sveriges äldsta tangoförening som fyllde 30 år på Studio Malmö. Innan dansen åt vi tapas på restaurang La Roche. Prova på tango hade vi igen tisdag 30 oktober på Lancasterskolan och veckan därpå drog vi igång en kombinerad grund/fortsättningskurs i vår egen regi med ordf Mattias som kursledare i samarbete med en entusiastisk styrelse. Lördagen den 17 november inföll GÅSATANGO vår traditionella höstfest i år som finare milonga på Hotell Continental du Sud och blev mycket lyckat med dansuppvisning av Anne och Joel Brage samt DJ musik av Annika Magnusson till dans. God anka fick ersätta gåsen detta år…Från 6 november en kombinerad grund och fortsättningskurs med Mattias och styrelsen som lärare välbesökt med flera nya par som ville berika sig med tango i sina liv.  Lördagen den 8 december kom vår uppskattade lärare från Köpenhamn och gav två fina workshops med en gemensam lunch på staden tillsammans däremellan. Vi lärde ”den lille julesnurr”! Ordföranden Mattias kan rekommendera ”La Mirada Tango” på nyår på Tenreiffa för alla som gillar värme och tango i juletid…välbesökt av många nationer och social fin dans…

År 2019 detta har hänt!

Lördagen den 19 januari träffade vi för första gången MK-tango – Kenjiro Sato och Maria Falck som höll workshopsdag x 2 på Lancasterskolan med gemensam lunch emellan, välbesökt och omtyckt samt en värdefull ny bekantskap. Söndag 27 januari prova på tango med vår förening själva och flera nya intresserade. Längre kurs fem söndagar med början 10 februari hölls av MK-tango, både grund och medelnivå med praktika 30 minuter emellan tillsammans och fika. Milonga de oportunidad con Orquesta Tangarte gick av stapeln som årsmötesmilonga lördag 9 mars i nya lokaler inom hotell Continental du Sud. Tangarte tog sina bilder inför sitt jubileum på hösten vid detta tillfälle medelst proffsfotograf. God mat och fin omtyckt stämning denna kväll. Oxe eller torsk samt creme brulee. Lördagen den 18 maj workshop med Gynner Svendsen från Köpenhamn. Lördagen den 8 juni knytisfest med tango i Glemmingebro medborgarhus. Första dagen i september erbjöd vi prova på tango gratis och en enstaka dam fick privatlektion av ordföranden Mattias – ytterligare en dam och herre önskade dagarna efter en grundkurs men vi fick hänvisa till våra lärare i Månslunda – Amatango. Söndagen den 1 september startade kurs fem söndagar med Amatangos Anne Brage och som alltid uppskattad undervisning med en alltid glad lärare!  Lördagen den 21 september höll vi Tangofest med knytis i Glemmingebro med DJ musik av Annika Magnussson samt ett som alltid dignande buffébord a la knytis. Gåsatango inföll i år den 23 november och såväl gås med alla tillbehör som tangodans åtnjöts denna minnesvärda kväll.